Vakantiebord.nl

kies de vakantie die bij je past

Welkom op vakantiebord.nl

Kies de vakantie die bij je past

Vandaag de dag gaan gedurende het hele jaar door mensen met vakantie. Velen buigen zich over een van de moeilijkste vraagstukken die ze jaarlijks hebben. Op vakantie gaan lijkt steeds meer de norm te worden. Het sluipt erin dat je op vakantie gaat omdat dat “normaal” is, omdat iedereen dat doet en je dat altijd al gedaan hebt. Het is goed om te beseffen dat vakantie een keuze is, een keuze die afhangt van de persoonlijke situatie.

Vakantiebord.nl - kabbelend water

Allereerst zou het dus een bewuste keuze moeten zijn of je wel of niet op vakantie gaat. Vervolgens is er een heel scala aan keuzes te maken, voordat je bij de gewenste vakantie uitkomt en kunt gaan boeken en regelen. De omvang van het beschikbare budget is van groot belang en daarnaast de persoonlijke voorkeuren over maximale reistijd, de manier van reizen en of het een relaxvakantie of een actieve vakantie moet worden. De voorkeur voor het binnenland of voor de kust en de zee alsmede het gevoel bij de stad of bij het platteland is mede bepalend voor de bestemming.

Vakantie is bedoeld om weg te zijn van de dagelijkse beslommeringen en om die even te vergeten. Het hoofd leegmaken is lekker en daarna kun je weer met een frisse start verder. Als een vakantie juist stress oproept kan dat averechts werken.

Als je je dagelijkse bezigheden erg leuk vindt en er energie van krijgt dan is het serieus te overwegen om maar eens niet op vakantie te gaan. In vakantieperiodes is het op de thuisbasis, in de buurt en op de weg veelal ook rustig waardoor dat ook ontspanning is. Vakantiebord.nl is momenteel nog in aanbouw.

En als u contact wilt opnemen, klikt u gewoon op Contact.


Vakantiebord.nl - mooie kustlijn

Vakantie

Vakantie is afgeleid van vacatio (Latijns werkwoord vacare) dat staat voor vrij zijn van verplichtingen. Het is een periode waarin iemand zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan. Dit betreft een periode die (veel) langer is dan een weekend (waarin veel mensen vrij zijn), vaak minimaal een week. Werknemers hebben vakantie wanneer zij hiervoor vakantiedagen (of andere snipperdagen) inleveren. Scholieren, studenten en docenten hebben vakantie wanneer hun school gesloten is en zij geen andere verplichtingen hebben. Mensen die in de bouw werken hebben vakantie samen met alle anderen in die sector.

Sinds ongeveer de laatste helft van de 20e eeuw wordt onder vakantie vaak verstaan dat er een reis wordt gemaakt: de zogenoemde vakantiereisVakantiebord drinkwater antivries, bord antivries boot. Mensen gaan louter voor ontspanning alleen, met vrienden, in groep of met hun gezin naar een andere plaats, om daar ervaringen op te doen of een betere kans op goed weer te hebben.

Strikt genomen verstaat men onder vakantie een verblijf gedurende een periode van vijf of meer dagen met ten minste vier opeenvolgende overnachtingen niet in de eigen woning doorgebracht voor recreatieve doelen.

Vakantiebord.nl - stacaravan

Wel of niet op vakantie

Voor veel mensen is vakantie een "must". De sociale druk om op vakantie te gaan vanuit de omgeving is groot. Zonder vakantie hoor je er in feite niet bij. Vooral voor alleenstaanden is dit een probleem, want om vakantie in je eentje te vieren moet je erg sterk in je schoenen staan. Er bestaan dan ook initiatieven op internet om met name een vakantiepartner te vinden. Vóór het bestaan van internet verschenen advertenties in dagbladen van mensen die een vakantiepartner zochten.

Vakantiebord.nl - bagage passen

Voordat er op vakantie gegaan kan worden moeten allerlei voorbereidingen getroffen worden. Niet alleen moeten de benodigde artikelen worden ingepakt, maar ook moet het huis veilig en schoon worden achtergelaten. Dit moet gebeuren direct nadat met werken is gestopt, en men moe is van een jaar hard werken. Dit tezamen leidt tot vakantiestress, met mogelijk ruzie tussen de gezinsleden.

Voor huisdieren is de vakantieperiode van hun baasjes niet zo prettig. Zij worden ondergebracht bij anderen, bijvoorbeeld in een dierenpension, of ze blijven alleen thuis en worden soms niet goed verzorgd. Dierenasiels hebben in vakantieperiodes altijd te kampen met een enorme overbezetting van de capaciteit. Dit wordt veroorzaakt omdat sommige mensen hun huisdieren hier brengen vanwege hun vakantie.

Gezien vakantiestress en het gebrek aan noodzaak is het soms goed om te kiezen voor een zogenaamde “thuisvakantie”. Men blijft thuis. De tijd kan worden besteed aan niets doen, hobby's, klussen, tuinieren of bijvoorbeeld de/een (pasgeboren) kind(eren).

Om de stress te verminderen voordat de vakantie begint kan een massage aan huis een uitkomst zijn. Of pienter gebruik maken van Airport Taxi.

Vakantiebord.nl - heuvels

Economie

Het verschijnsel vakantie is voor veel landen economisch gezien van groot belang. In Nederland is bijvoorbeeld Amsterdam een belangrijke bestemming voor buitenlanders. Men komt af op de cultuur van de oude stad en bezoekt de Rembrandts in het Rijksmuseum. Anderen gaan naar Amsterdam voor het red light district of voor de coffeeshops waar marihuana te koop is. Een nadeel van dit toerisme is dat winkelstraten die voorheen door Amsterdammers gewaardeerd werden een metamorfose hebben ondergaan. Voorbeelden zijn de Leidse straat, het Damrak en het Rokin, waar vele souvenirwinkels, fastfoodketens, wisselkantoren en reisbureaus Smaragd-reizen.nl zijn gevestigd.

Voor veel ontwikkelingslanden kan toerisme van mensen uit geïndustrialiseerde landen een mogelijkheid bieden om hun land een economische impuls te geven. Dit kan op zijn beurt weer een stimulans zijn om belangrijke natuurgebieden in stand te houden, maar het kan evenzeer leiden tot aantasting van het milieu door het bouwen van hotels, villaparken en dergelijke op kwetsbare plaatsen, nog afgezien van het vele vliegverkeer dat door langeafstandstoerisme wordt gegenereerd. Los daarvan gedragen uit rijkere landen afkomstige toeristen zich niet altijd als behoorlijke gasten. Sommigen maken misbruik van de armoede in de ontwikkelingslanden.

Vakantiebord.nl - haventje


Enkele tips: seatsandsofas , allgifts , Led breedstraler , wandlampen

Manieren van vakantie en bezigheden

Veel mensen houden vakantie met een combinatie allerlei manieren van reizen en van diverse bezigheden.

Vakantiebord.nl - de caravan voor het gezin

Bootvakantie - Een vakantie waarop men per boot een kanaal of rivier afvaart. Ook zeilen en cruises behoren tot deze categorie. Met een eigen boot moeten de nodige bootaccessoires aangeschaft worden, de juiste waterkaarten voorhanden zijn, en moeten goede communicatiemiddelen aan boord zijn. Extra veiligheid is handig door een goede rubberboot met een solide elektrische buitenboordmotor. Een heleboel ellende kan worden voorkomen door goed onderhoud aan uw boot. Met een jacht yachtcharter holland .

Vakantiebord.nl - stedentrip

Cultuur- of stadsvakantie (stedentrip) - Tijdens de vakantie, vaak in het buitenland, worden bezoeken gebracht aan steden met een rijke geschiedenis en veel musea, maar ook om te winkelen. Voorbeelden van bestemmingen zijn Rome, Barcelona, Berlijn, Parijs, Londen of New York. Er worden ook georganiseerde rondtochten gemaakt met een bepaald thema.

Creatieve vakantie - Tijdens een creatieve vakantie is veel tijd ingeruimd voor creatieve activiteiten, zoals schilderen, musiceren en/of dansen, veelal onder professionele begeleiding.

Taalvakantie - Het verblijf in het buitenland wordt gecombineerd met al dan niet betaalde taalcursussen, soms ook als een taalbad. Vaak wordt dit gecombineerd als een taal+werk of een taal+sport vakantie.

Sportvakantie - Tijdens de vakantie worden vooral lichamelijke inspanningen verricht. Voorbeelden zijn fietsen, bergbeklimmen, bergwandelen. Bestemmingen zijn bijvoorbeeld Noorwegen en Oostenrijk. Deze vakanties worden ook in de winter gehouden. Men gaat dan met wintersport.

Fietsvakantie - Het fietsen is niet alleen een tijdsbesteding tijdens de vakantie, maar een opzichzelfstaand doel. fiets huren amsterdam , restaurants meppel .In feite is een fietsvakantie een combinatie tussen een kampeervakantie en een sportvakantie. Een vakantiefietser kan naast kamperen natuurlijk ook gebruikmaken van hotelletjes en/of pensions.

Motorvakantie - Een vakantie waarbij het motorrijden centraal staat. Vroeger veelal het, op eigen initiatief trekken, van camping naar camping, maar tegenwoordig steeds vaker georganiseerd. De allernieuwste trend is om vanuit één punt diverse toertochten te maken. Aangezien Nederland minder motorvriendelijk is zijn favoriete bestemmingen o.a. Duitsland, Frankrijk en Tsjechië.

Natuurvakantie - In deze vakantie staat de natuur centraal. Vooral door middel van wandelen of fietsen kan men een bepaald gebied goed verkennen. Ook natuurparken worden dan vaak bezocht.

Werkvakantie - De vakantieperiode wordt gebruikt om zich uit te leven op een gebied waar men zich graag verder in wil bekwamen. Voorbeelden zijn muziekvakanties (denk om uw opgeladen accu), schildervakanties, taalvakanties, verzamelvakanties (bijvoorbeeld kunstvoorwerpen of geologische vondsten van de reisbestemming) en natuurvakanties. Maar er wordt ook wel vakantie gehouden waarbij vrijwillig onderhoud wordt gepleegd aan een bos- of natuurgebied. Tijdens een werkvakantie kan het ook zijn dat men een bepaalde vorm van vrijwilligerswerk doet.

Uitgaansvakantie - Men logeert op een camping of in een appartement. Elke avond met Port wijnen wordt een bezoek gebracht aan een disco of café tot diep in de nacht. Overdag wordt lang uitgeslapen.

Thuisvakantie - Men blijft thuis. De tijd kan worden besteed aan niets doen, hobby's, klussen, tuinieren of bijvoorbeeld de/een (pasgeboren) kind(eren).
Vaak worden tijdens een thuisvakantie uitstapjes gemaakt binnen het eigen land. Bijvoorbeeld naar het strand, naar bos of natuur, naar een museum, of naar een andere stad.

Strandvakantie - Men vertrekt van huis en logeert op een camping, in een hotel, pension of appartement. Overdag verblijft men op het strand om daar te zonnebaden, te zwemmen of sporten als beachvolleybal te beoefenen. Kitesurfles is bij sommigen stranden ook mogelijk. Leg de speciale momenten op een speciale manier vast. Favoriete bestemmingen voor strandvakanties zijn in Nederland bijvoorbeeld Domburg, Egmond aan Zee, Noordwijk of Castricum. In België zijn De Haan, Nieuwpoort, Blankenberge, De Panne, Oostende, Middelkerke, Duinbergen en Knokke-Heist de meest bezochte badplaatsen. Verreweg de meeste strandvakanties worden door Nederlanders echter doorgebracht in landen als Spanje, Frankrijk en Turkije. Deze landen zijn ook bij Belgen erg populair, maar de eigen kust is ook geliefd.

Vrijwilligersvakantie - Men (voornamelijk twintigers) gebruikt een vrije periode om vrijwilligerswerk te verrichten in hulpbehoevende buitenlandse landen, zoals Thailand, Peru, Bolivia of Kenia. Een vrijwilligersvakantie is vaak een combinatie van vrijwilligerswerk en rugzaktoerisme.

Kampeervakantie - De persoon verblijft op een camping, in een tent of caravan, waar vooral wordt uitgerust, gegeten, gelezen en dergelijke. Typische activiteiten op een camping zijn fietsen (vooral door kinderen), badminton, tafeltennis, barbecueën BBQ strand en dergelijke. De meeste activiteiten vinden plaats in de open lucht.

Kampen - Tijdens de vakantie worden in groepen vooral sportactiviteiten en spellen verricht. Kampen zijn vaak op kinderen gericht. Er kan globaal een onderscheid gemaakt worden tussen land-, water- en sneeuwkampen.

Bungalowvakantie - De vakantie wordt doorgebracht in een bungalowpark, meestal zijn de bezoekers gezinnen of een groep vrienden (jongeren). In het park zijn allerlei plaatsen waar men zijn tijd aangenaam kan doorbrengen, bijvoorbeeld een zwemparadijs.
Een huis(je) huren Juist niet in een bungalowpark, maar buiten de stad op het platteland om van de rust te genieten. 
Vakantiehuis Provence is ook populair. Ook het systeem van woningruil kan een middel zijn om nieuwe horizonten te ontdekken.

Backpackvakantie - Een backpackvakantie is meestal van langere duur. Men blijft niet lang op één plaats, maar reist met een rugzak rond.

Wandelvakantie - Een vakantie waarbij men of veel wandel(dag)tochten maakt, of een meerdaagse langeafstandswandeling loopt.

Liftvakantie - Een vakantie waarbij men liftend naar de bestemming reist en/of op de bestemming rondreist om transportkosten uit te sparen, om de vakantie door het onvoorspelbare karakter van liften avontuurlijk te maken en/of om lokale bevolking te ontmoeten.

 

 

Vakantiebord.nl - luieren

Keuzes maken en vakantie plannen

Bij het plannen van een vakantie moeten allerlei keuzes gemaakt worden. Overal kunnen voor- en nadelen bij gezet worden en is een persoonlijke voor- of afkeur van toepassing.

1) Het budget
2) Zomer of winter
3) Binnen of buiten schoolvakanties
4) Nederland of daarbuiten
5) Europese Unie of daarbuiten
6) Vliegen of niet
7) Zon of ander weer
8) Strand/zee of bergen
9) Platteland of stad
10) Actief of relaxen
11) Één of meerdere plekken
12) Vertrouwd of onbekend
13) Camping of hotel
14) Tent, (sta)caravan of huisje

Vakantiebord.nl - actieve vakantie

Zoeken en boeken

Dan is het eindelijk zover, je wilt weer een vakantie boeken. Je hebt echter nog geen enkel idee waar je heen wilt en of je voor een culturele vakantie gaat of voor een zonvakantieKlamboe kopen, Achteruitrijcamera voor je camper of caravan, Snowboots, Franse witte wijn, Tuinhuis. Er zijn zoveel verschillende plekken op aarde die je nog wil bezoeken. Helaas heb je maar 3 weken vakantie dus moet je een zorgvuldige keuze maken als het neerkomt op de vakantie waar je heen wilt, een sportvis vakantie.

Je kunt beginnen bij een reisbureau. De mensen daar kunnen ongeveer wel inschatten welke bestemming het beste voor jou en je gezin is. Vaak weten ze je goed te vertellen of er veel voor de kinderen is, als je die natuurlijk hebt. Anders geef je gewoon aan wat je graag uit je vakantie wil halen en aan de hand daarvan kunnen ze zeggen of een safari Zuid Afrika wat voor jou is of dat je beter op strandvakantie kan gaan in Turkije. Het is dus toch geen heel slecht idee om naar een reisbureau te gaan, want ze kunnen je vaak  wel een eind op weg helpen.

Gelukkig is het meeste ook via het internet te vinden en te reserveren. Een ontzettend makkelijk medium waar je met gemak zeeën van tijd aan kwijt kan zijn op zoek naar een vakantie. Zorg dus van tevoren dat je al een beetje idee hebt welke richting je op wilt, omdat je anders wel heel veel tijd kwijt bent aan het zoeken van een geschikte vakantie locatie. Dan kun je vervolgens bijvoorbeeld rondreis vakanties vergelijken als je niet op één plek wilt blijven en gelijk een stuk meer van een land wil zien dan slechts één deel.

Vakantiebord.nl - landschap

Als je er dan eindelijk uit bent kun je toch de vakantie boeken die je zelf heb uitgezocht met een beetje hulp van de verschillende beschikbare bronnen.

Bestemming kiezen

Het bepalen van je volgende bestemming is misschien wel het lastigste dat er is. Hoe kies je de juiste bestemming, waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Hieronder vijf vragen op een rijtje gezet die kunnen helpen om je volgende vakantiebestemming te bepalen.

Het werelddeel - Wellicht de makkelijkste keuze: kies een werelddeel. Afhankelijk van de periode waarin je op vakantie wil vallen er al redelijk wat werelddelen af. Zomer in Nederland betekent niet dat het ook zomer is in Zuid-Afrika. Of in Australië. Kies het werelddeel dat qua reisperiode het beste past bij jouw verwachtingen. Wil je graag een zonvakantie in de zomer? Dan is Nieuw-Zeeland misschien niet zo’n goed idee. Ben je niet zo’n zonaanbieder? Dan kan Nieuw-Zeeland juist wél de goede keuze zijn. Op websites kun je van tevoren opzoeken wat voor klimaat het is in het land (of werelddeel) waar je naar toe wil.

Vakantiebord.nl - overbelading

Het doel van de vakantie - Dit klinkt misschien een beetje gek, maar probeer voor jezelf te definiëren wat jouw vakantie- of reisdoel is. Er zit namelijk nogal een verschil in of je de hele dag op het strand wil liggen of dat je juist graag actief bent op vakantie of op reis. Je kunt je voorstellen dat een extreem warm land minder geschikt is voor een actieve vakantie dan een land met een kouder klimaat. Afhankelijk van het werelddeel dat je hebt gekozen vallen er om die reden al een hoop landen af.

Het budget - De hoeveelheid geld die je hebt om te besteden is een belangrijke factor. In de winter zijn bijvoorbeeld zowel de Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië en Thailand goede bestemmingen qua weer. Als je de vorige twee stappen goed doorlopen hebt dan zal je zien dat alle drie de landen passen binnen jouw voorkeuren. Toch is je bestedingspatroon belangrijk als het gaat om het maken van een keuze. Heb je niet veel geld te besteden dan is Thailand een betere keuze dan bijvoorbeeld de Verenigde Arabische Emiraten, terwijl beide landen voldeden aan jouw eisen. Je kan er ook voor kiezen om ergens voor kortere tijd heen te gaan om kosten te besparen. Wellicht heb je op dit punt je definitieve keuze al gemaakt. Zo niet, dan kunnen de volgende vragen je wellicht helpen om verder te specificeren. Je hebt in ieder geval het juiste gebied nu voor ogen.

Het wensenlijstje - Zijn er bepaalde dingen die je graag wil zien omdat je erover gelezen of gehoord hebt? Zet de dingen die je graag wil zien in het door jouw gekozen gebied op een rijtje. Orden de bezienswaardigheden en / of activiteiten in volgorde van belangrijkheid. Eventueel kun je erachter schrijven wat jouw motieven zijn om iets juist wel of niet te zien. Weet je nog niet zo goed wat je wil zien? Zoek dan naar de bezienswaardigheden in de specifieke regio die je nu voor ogen hebt. Bekijk vervolgens of je een combinatie kunt maken waardoor de keuze uiteindelijk op één land komt te liggen. 

Vakantiebord.nl - groene heuvels

De vliegvakantie, voordelen en nadelen

Reizen met vliegtuig lijkt ideaal, je komt vrij eenvoudig overal op de wereld. Het kent echter ook nadelen en het is dan ook een aanrader om goed te overwegen of je wel of niet een vliegvakantie kies.

Voordelen:
• Tegenwoordig kun je voor heel weinig het vliegtuig pakken naar de plek van je bestemming. Met budgetmaatschappijen is de stap om dit middel van vervoer te nemen erg laag.
• Niet alleen zijn de kosten laag, ook ben je er in een mum van tijd! In hooguit vijf uur kun je bijna elk vliegveld in Europa wel bereiken.
• Geen files, behalve mogelijk van en naar het vliegveld!
• Geen dure benzinekosten die je bij het gebruik van een auto wel hebt: zeker met de huidige literprijs is een vliegticket al gauw goedkoper.

Nadelen:
• Je bent toch altijd langer onderweg dan je denkt: je moet altijd ruim van tevoren op het vliegveld aanwezig zijn.
• Het hoeft natuurlijk niet te gebeuren, maar als je koffer kwijtraakt, de vlucht overboekt is of je hebt vertraging, dan ben je wel de pineut. Je bent afhankelijk.
• Het is slecht voor milieu.

• Je moet altijd een transfer betalen naar je accommodatie. Of dat uiteindelijk een pendelbus is, taxi- of treinrit, je bent wel extra geld kwijt. Zeker bij de goedkope vliegtuigmaatschappijen vlieg je vaak op vliegvelden ver buiten het centrum van de stad, waardoor je soms meer kwijt bent voor de transfer dan voor het ticket zelf.
• Je mag maar een beperkt aantal kilo’s meenemen óf heel veel bijbetalen.
• Ook de reis naar het vliegveld in Nederland kan nogal wat tijd kosten: Rotterdam en Eindhoven staan bekend als de ‘goedkopere’ vliegvelden, maar woon je in Den Helder dan is dat toch nog best een klus om daar snel en goedkoop te komen. All-in Portugal , Vacances Provence vakantiehuizen .
• De effecten van een jetlag moeten niet onderschat worden. Je kan er een aantal dagen letterlijk ziek van zijn.
• Bij de goedkope chartervliegtuigen heb je soms wel heel weinig beenruimte.

 

 

<<  Powered by Rusty  -  Contact met de beheerder  >>